Designed as an attachment to an existing sanctuary space, this flex/fellowship space accommodates after service gatherings, and space for summer school programs.
 

 

   

 

 
The structure of the large space was specified as a pre-engineered metal building with traditional timber wall framing to provide for the contextual exterior wall finish.  This arrangement was developed by working hand in hand with the general contractor, who was pre-selected to perform the work via an extensive interview process.
 

 

 

 

 

 

This method of project delivery allowed the General Contractor to make finish/design suggestions that were critical in bringing the building expansion into the budget range established by the congregation and construction committee.  The new fellowship space features church offices, a large, fully functional preparation kitchen, classroom space and new restroom facilities.